Belépés

Szép strandok

Horvátországban nagyon sokféle strand található, apró kavicsos, kavicsos a legelterjedtebb, szép homokos strandok több parton, másutt kellemes sziklákkal szegélyezett családi strandok.Többségük remekül felszerelt, Kék zászlóval kitüntetve és gyerekes családoknak ajánlható.
Sokan választanak üdülőhelyet és szállást a strand minőségének ismeretében.

Horvátországban nagyon sokféle strand található: a szelíd öblökkel, alacsony, kellemes sziklákkal szegélyezett családi strandoktól kezdve, amelyek az adriai partszakaszon szinte mindenütt megtalálhatók, a kiépített városi strandokon és a nagyvilági party-strandokon át, mint a Pag szigeti Zrće, a nudistastrandokig, mint az isztriai Koversada és Valalta, a Krk szigetén található Punat és Baška, vagy a Dubrovnik melletti Lokrumska plaža.

A szigeteken számos nagyon népszerű homokos strandot találunk, mint a Susak szigetén található strandok, a Dugi otokon elterülő Saharun, a Korčula szigeti Lumbarda, vagy az Ugljan szigetén található Orebić és Kukljica.


horvátországi strandok

LOPAR: Rab sziget Rajska plaža/Mennyei strand

A közel 2 km hosszú homokos partszakasz Rab-sziget Lopar településén joggal viseli a „mennyei strand“ nevet. A kivételesen lassan mélyülő víz és bőséges homok miatt a strand a legapróbb gyerkőcöknek is ideális, akik talán pont itt teszik majd meg első lépéseiket. A lopari tengervíz langyos de mindig tiszta. Éttermek, bárok, sportolási lehetőségek, sporteszközök és minden, ami szórakozás – alig karnyújtásnyira.

BASKA: Krk sziget: Vela Plaža/Vela Plaža strand

A Krk szigeti Baška Vela plaža nevű 1800 méteren elnyúló kavicsos és homokos strandja 1999 óta minden évben elnyeri a Kék zászlót. A strand vonzó bárjaiból kiszűrődő zene ritmusában és a számtalan sportolási lehetőségnek köszönhetően itt csak úgy repül az idő! A Vela plaža remekül felszerelt és telis tele van szolgáltatásokkal. Fiataloknak, pároknak, gyerekes családoknak, szórakozáshoz és sportoláshoz egyaránt ajánlott.

BIOGRAD: Plaža Dražica/Dražica strand

Biograd központjától alig 10 percnyi sétára van a Kék zászlós Dražica strand. A Dražica kavicsos, lassan mélyülő 300 m-es strand, s mint ilyen ideális a gyerekeknek. A háttérben lévő fenyves természetes hűst ad, míg a többféle sport-, szórakoztató- és vendéglátós lehetőség egész napra kellemes itt tartózkodást biztosít. A strand mozgáskorlátozottak által is megközelíthető, s folyamatosan vízi mentők felügyelete alatt áll.

CRIKVENICA: városi nagystrand

A strand, ahol aztán tényleg minden megtalálható: homok és kavics, hűs és napágy, éttermek és kávézók, sport- és szórakoztató tartalmak, vízicsúszda és játszótér. A Crikvenica központjától alig 200 m-re lévő strand gépkocsival is megközelíthető, a parkolás fizetős. A strandra is belépődíjat kell fizetni ugyan, de a hatalmas elkerített területre belépvén megbizonyosodunk arról, hogy a hely megéri az árát. A gyerekbarát és akadálymentesített családi fürdőhely éjszaka buli stranddá változik.
A Horvát-tengerpart.hu Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Horvát-tengerpart.hu Csapata