Belépés

Plitvicei tavak

Horvátország legjelentősebb és leglátványosabb Nemzeti Parkja.

Távolsága Budapesttől: 470 km.
Plitvicei tavak
Horvátország nyolc nemzeti parkja közül a legjelentősebb és legnépszerűbb turisztikai látványosság a Plitvicei-tavak Nemzeti Park.

Egyedülálló szépsége, növény- és állatvilágának gazdagsága miatt ez a területet már 1979 óta az UNESCO Természeti Világörökség része.

A csodálatos tórendszer 16 tóból (alsó és felső tavakból) és az azokat összekötő kisebb-nagyobb lélegzetelállító vízesésből áll. A valószínűtlen szépségű, kristálytiszta víz gyönyörű türkiz és smaragdzöld színekben pompázik.

Plitvicei tavak
A Bijela Rijeka és Crna Rijeka folyók víztömege által táplált tórendszert bükk- és fenyőerdők, valamint fehér mészkősziklák vesznek körül.

A tavakon, vízeséseken és erdőkön kívül számos védett állatfajnak (medve, farkas, vidra, fülesbagoly) is otthont ad.

Plitvicei tavak
A Park területén turistautak vezetnek végig. A gyalogösvényeken felül kishajók és kisbuszok segítenek az egész, vagy félnapos kirándulásokban.
A Horvát-tengerpart.hu Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Horvát-tengerpart.hu Csapata