Belépés

Dalmácia

Dalmácia három részre oszlik:

Észak-Dalmácia - Közelsége miatt nagyon népszerű a magyarok körében. A nagyobb városok élénk éjszakai élete, a kis halászfalvak nyugodt légköre, a szigetek szépsége vonzza a látogatókat.
A régióhoz tartozik: Biograd, Primosten, Sibenik, Vodice, Zadar, Pag sziget

Közép-Dalmácia - Csodálatos tengerpartjai és szigetei miatt keresik fel a turisták. Az Adria kristálytiszta, türkizkék vize itt romantikus partokat és szigeteket öblöget.

A régióhoz tartozik: Brac sziget, Hvar sziget, Makarska, Omis, Split, Trogir


Dél-Dalmácia - Varázslatos természeti szépségével és értékes építészeti emlékeivel mindenkit rabul ejtő vidék. Egzotikus tengerpartja, kis halászfalvai, hangulatos városai  jelentik a legnagyobb vonzerejét.

A régióhoz tartozik: Dubrovnik, Korcula sziget, Peljasac-félszigetSolin


Tovább
Biograd

Biograd

Biograd a zadari riviéra szép fekvésű városkája. Évszázadokon át a horvát királyok koronázó városa volt. A Pasman szigetre néző félszigeten fekszik, ettől egy szörfözésre is kiváló, hosszú tengercsatorna választja el. Biogradhoz tartozik: Sv.Filip & Jakov számos festői kis öböllel, és Pakostane homokos partjával.

Tovább
Dubrovnik

Dubrovnik

Dubrovnik Dalmácia déli csücskében fekszik. A sajátságos történelemmel rendelkező, különleges szépségű és világhíres műemlékekben gazdag város egyike az Adria legismertebb és legvonzóbb városainak. Különleges épületei miatt már sok rendezőt megihletett.

Tovább
Kaštela

Kaštela

Kastela városa Split és Trogir között fekszik. Romantikus szerelmi legenda fűződik a nevéhez.

Tovább
Korčula

Korčula

Korčula az Adria legzöldebb szigete, Horvátország legdélebbik részén találunk rá. Ez a kis sziget a kultúra és a történelem varázslatos helyszíne gyönyörű mediterrán környezetben. Egy pihentető nyaralást biztosító csendes, nyugodt térség. Megközelíthető komppal a nagyobb városokból, valamint az Orebic-Korcula és Drvenik-Korcula vonalon.

Tovább
Makarska

Makarska

Makarska egy igazi déltengeri hangulatú, rendkívül vonzó nyaralóhely közvetlenül a Biokovo hegység lábánál. A horvát tengerpart egyik leghíresebb turisztikai célpontjává tette a Brelában található Punta Rata híres sziklája, a makarskai riviéra jelképe.

Tovább
Omiš

Omiš

Omis a Split és Makarska közötti partszakaszon fekszik, egyes részei pedig benyúlnak a Cetina hegyi folyó kanyonjába. Kiváló fürdési lehetőségekkel csábító tengerpart és jó néhány festői kis halászfalu fogadja a pihenni vágyókat.

Tovább
Pelješac

Pelješac

Peljesac-félsziget Horvátország második legnagyobb félszigete csodás növényvilágáról és gasztronómiájáról ismert. A jó minőségű talaj és a dalmát napsütés együttesen teszik lehetővé, hogy Horvátország legfinomabb borai innen származnak. A félszigetet mindennapos kompjárat köti össze a parttal.

Tovább
Primošten

Primošten

A festői szépségével nyaranta ezreket vonzó hangulatos Primosten városka két szomszédos félszigeten terül el, egyikükön az óváros, a másikon pedig szállodakomplexumok épültek. Egykor Primošten sziget volt, amit csak hídon lehetett megközelíteni. Ma a sziget szinte egybeépült a szárazfölddel, és egyike az Adria legromantikusabb részeinek.

Tovább
Split

Split

Split Dalmácia legfontosabb regionális és kulturális központja, amely féltve őrzi római kori emlékeit. A térség legnagyobb városaként innen számos dalmáciai üdülőhelyre könnyű eljutni vízen és szárazföldön egyaránt. Nagy múltra visszatekintő, történelmi város. Annak kifejezetten ajánlott, aki elképzelhetetlennek tart egy nyaralást városnézés nélkül.

Tovább
Trogir

Trogir

Trogir a horvátországi múzeumváros az adriai tengerpart egyik legősibb és legizgalmasabb városkája. Egyedülálló módon megőrizte építészeti kincseit, a szűk és kanyargós utcák velencei hangulatot árasztanak. Történelmi épületei a fallal körülvett szigeten állnak, melyet a szárazfölddel egy híd köt össze, egy másik híd pedig a Čiovo szigethez kapcsolja.

Tovább
Vodice

Vodice

Vodice egy valódi turisztikai központ élénk nappali és éjszakai élettel. Annak különösképpen ajánlott, aki aktívan szeretné tölteni nyaralását, hiszen ebből a városból szinte minden jelentősebb látnivaló csak egy „karnyújtásnyira” van.

Tovább
Zadar

Zadar

Zadar városa éppen a horvát Adria partvonalának közepén fekszik. Az elmúlt évszázadokban többször lerombolták, kifosztották, de mindig megújult, így az óvárosa tele van látnivalókkal és történelmi emlékművekkel. Ezért éppen kiváló úti cél azoknak, akik nem csak a parton ülve képzelik el az üdülésüket.

Tovább
Šibenik

Šibenik

Sibenik különlegessége, hogy nem a tengerparton, hanem a Krka folyó-Adriai tenger torkolatánál fekszik. A tenger felől számos kis sziget, a szárazföldön pedig a közeli Krka Nemzeti Park övezi. Ez a város tele van csodálatos történelmi helyszínekkel, műemlékekkel, kis sikátorokkal, terekkel.

Tovább
A Horvát-tengerpart.hu Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Horvát-tengerpart.hu Csapata