Belépés

Isztria

A horvát partszakasz legészakabbra fekvő idegenforgalmi központja. Vonzereje a tengerpart és a gazdag növényvilágú belső tájainak harmonikus egységéből fakad.Fažana

Fažana

Fažanában és környékén a római nemesek építették villáikat, nyári rezidenciáikat, valamint olaj és szőlő ültetvényeket telepítettek. Sokáig egy tipikus halászfalu volt, majd a Brijuni szigetvilág közelsége miatt Fažana lett a „Brijuni kapuja”.

Tovább
Labin

Labin

Labin középkori városa a Rabac fölötti dombon található. A város egyediségét az adja, hogy Horvátország legnagyobb szénbányászati központja volt.

Tovább
Medulin

Medulin

Medulin Isztria déli csücskében található, egy karnyújtásnyira Pulától. Az idelátogatás fő oka kétségtelenül a strandja, hiszen az Isztria egyetlen homokos partszakaszával rendelkezik.

Tovább
Novigrad

Novigrad

Novigrad egy csodálatos tengerparti városka, amely félúton van Poreč és Umag között. Egyszerű halászfaluból vált népszerű úti céllá köszönhetően gasztronómiájának és az itt élők vendégszeretetének. Mivel ez egy kisebb település, nem jellemző rá a túlzsúfoltság.

Tovább
Poreč

Poreč

Ha egy kis és bájos tengerparti várost keresel, ami sok látnivalót és programlehetőséget kínál nappal és éjszaka egyaránt, Porec az ideális választás. Elég kicsi, hogy egy nap alatt be lehessen járni, de remek kiindulópont az Isztria többi részének felfedezéséhez.

Tovább
Pula

Pula

Pula ma az Isztria fővárosa, igen gazdag - római kori - történelmi örökségekkel rendelkezik. Aki aktívan, nem csak a tengerparton szeretné tölteni nyaralását, ebben a városban megtalálja a számítását.

Tovább
Rabac

Rabac

Rabac az Isztria keleti oldalán fekszik. Kis halászfalu volt, mára pedig ismert nyaralóhellyé nőtte ki magát központjában kis kikötővel és egy 3 kilométer hosszú szép sétánnyal.

Tovább
Rovinj

Rovinj

Rovinj egy lenyűgöző kisváros, az isztriai városok talán egyik legszebbike. A tengerbe nyúló félszigetre épült óváros keskeny, középkori utcáin sétálgatva bárkit könnyen rabul ejt.

Tovább
Umag

Umag

Umag a modern és a tradició kontrasztjának városa, egy nagyobb öböl partján terül el. A város középkori eredetű településszerkezete, tagolt tengerpartja hamisítatlan mediterrán környezettel várja az ide érkezőket.

Tovább
Vrsar

Vrsar

Vrsar az Isztria nyugati partján fekvő, zöld szigetekkel körülvett romantikus fürdőváros. Különlegességét az adja, hogy itt bárki kendőzetlenül élvezheti a napozást. Vrsarban található az egyik legnagyobb naturista központ Horvátországban.

Tovább
A Horvát-tengerpart.hu Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Horvát-tengerpart.hu Csapata