Belépés


Kutyás nyaralás megtervezése 3 lépésben

Kutyás nyaralás megtervezése 3 lépésben

A kutya az ember legjobb barátja. Van, aki elképzelhetetlennek tartja, hogy kedvence nélkül induljon nyaralni. Nekik szeretnénk segítséget nyújtani ahhoz, hogy bátran válasszák Horvátországot úti célként négylábú barátjukkal. Ahhoz azonban, hogy a közös üdülés zökkenőmentes legyen lényeges, hogy kellő körültekintéssel szervezzük meg az utunkat.

 

1. Tájékozódjunk

 

Fontos, hogy tisztában legyünk az adott ország, jelen esetben Horvátország kedvencünkre vonatkozó aktuális szabályaival. Ezekről érdemes tájékozódni akár az állatorvosunknál.

- Uniós előírások érvényesek, vagyis a beutazás feltétele: útlevél, oltási könyv, mikrochip, kötelező oltások, féregtelenítés megléte.

- A veszélyes fajtának minősített kutyákat Horvátországba TILOS bevinni, vagy azokat az országon átvinni, például átutazás során.

 

2. Szerezzük be

 

Minden okmány és a szükséges intézkedések pontos beszerzése elengedhetetlen az utazáshoz.

A 3 hónapnál idősebb kutyáknak és macskáknak veszettség elleni védőoltás szükséges, mely az utazás előtt legalább 15 nappal, de legfeljebb 6 hónappal korábbi kell legyen, illetve galandféreg elleni kezelés megléte kötelező.

 

3. Válasszuk ki

 

Gondosan járjuk körbe a lehetőségeket a szálláshely kiválasztásánál, figyelembe véve azt, hogy nem elég csupán, hogy a hotelben, apartmanban kutyusunkat szívesen fogadják. Ha kedvencünk szeret pancsolni, érdemes körüljárni, hogy a környéken van-e számára is fürdési lehetőséget biztosító partszakasz.


 

Általánosságban elmondható, hogy az Isztrián és a Kvarner öbölben több településen is van kijelölt strand kutyák számára, míg Dalmáciában ennek még nincs nagy hagyománya.

 

Azonban minden strandnak megvannak a saját szabályai. Néhány fürdőhely nincs egész nap nyitva, ezért érdemes az első napot a környék feltérképezésére szánni. Néhány nagyon fontos szabály azonban mindenhol érvényes!

 

Jó tudni, hogy:

- sok helyen egyértelmű tábla jelzi, hogy szabad-e kutyával bemenni, vagy sem,
- a Kék Zászlóval jelölt strandokra háziállatot vinni TILOS, ezt nagyon komolyan kell venni,

- a strandok nincsenek bekerítve, ezért mindig tartsuk szemmel kedvencünket,

- a tisztaság elsődleges. Legyen nálunk zacskó a kutyapiszok összeszedéséhez.

 

A csendesebb, eldugott öblökben, kieső partszakaszokon azonban mindig van lehetőség megmártózni.

 

A legjobb választás kedvencünkkel:

 

Horvátország, és mondhatjuk, hogy az egész Adriai-tenger egyik legjobban felszerelt kisállat strandja a Crikvenicában található Podvorska strand. Itt még egy egyedülálló Kutya strand bárt is nyitottak, a Monty’s Dog Beach & Bárt.

 



Vélemények
Név *
E-mail *
Üzenet *


Elküldöm a véleményem!


Hasonló bejegyzések


Miért érdemes előfoglalással tervezni a nyaralást?
Évről évre egyre több nyaralni vágyót vonz a horvát tengerpart. Fontos, hogy okosan foglaljunk, mert az idő előrehaladtával rohamosan fogynak a szálláshelyek, így akár meg is hiúsulhat az üdülés.
Blog menü


Érdekes beszámolókra vagy kíváncsi Horvátországról? Megismernéd részleteiben a térséget vagy csak néhány szuper tippre van szükséged, hogy melyek a legnagyszerűbb látnivalók, amelyeket kár lenne kihagynod? Ajánljuk figyelmedbe blog oldalunkat, hiszen megannyi érdekes tartalom vár Téged! Válassz kiemelt bejegyzéseink közül vagy böngéssz a lejebb található kategóriák között.


A Horvát-tengerpart.hu Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Horvát-tengerpart.hu Csapata