Belépés


Kék Zászlós strandok a Kvarner-Öbölben

Kék Zászlós strandok a Kvarner-Öbölben

A nyaralni vágyók nagy része a kristálytiszta víz, és a napbarnította bőr reményében indul Horvátországba. Jó hír, hogy a Kvarner-Öbölben sok strand elnyerte a Kék zászlós minősítést. Ez az elismerés a tenger és a partszakasz kifogástalan tisztasága mellett azt is jelzi, hogy a strand kellően biztonságos, és számos kísérő szolgáltatás is elérhető.

 

Ha valaki biztosra akar menni és nem célja felfedezni a Kvarner-Öböl rejtett kis partjait, valamint a napozás és fürdés sem teljesen kielégítő számára, akkor a legcélravezetőbb egy Kék Zászlós strandon letelepedni.

 

Összegyűjtöttük a Kvarner-Öbölben található legnépszerűbb Kék Zászlós strandokat, hogy ezzel is megkönnyítsük az úticél választást!

 

Baska:

  • Vela Plaza Strand: A „Vela plaža” egy közel 2 km hosszan elterülőm kavicsos, homokos strand. 1999 óta folyamatosan elnyeri a Kék Zászlót. Remekül felszerelt és telis tele van szolgáltatásokkal. Fiataloknak, pároknak, gyerekes családoknak, szórakozáshoz és sportoláshoz egyaránt ajánlott.

 

Crikvenica:

  • Balustrada Strand: A városközpont közelében található, árnyékos partszakasz, autóval könnyen megközelíthető. Kavicsos, akadálymentesített strand, családosok számára is megfelelő. Zuhanyzók, lehetőség napernyők és nyugágyak bérlésére, étkezési lehetőség, sportfelszerelés-kölcsönzés (vizibicikli, bungee trambulin)

 

  • Városi Strand: A város központjától csupán 200 m-re lévő strand gépkocsival is megközelíthető, a parkolás fizetős. A strandra is belépődíjat kell fizetni ugyan, de a hatalmas elkerített területen megbizonyosodunk arról, hogy a hely megéri az árát. A gyerekbarát és akadálymentesített családi fürdőhely éjszaka buli stranddá változik. A strand, ahol tényleg minden megtalálható: homok és kavics, hűs és napágy, zuhanyzók, éttermek és kávézók, vízicsúszda és játszótér, sport- és szórakási lehetőségek, (vizibicikli, robogók, strandröplabda, asztalitenisz, biliárd, asztali foci, búvártábla, bungee trambulin, vízisí , siklóernyők,  banán csónakok, wakeboards, kneeboards).

 

  • Omorika Strand: Kék zászlóval rendelkező kavicsos és homokos strand. Zuhanyzók, napernyők és nyugágyak bérlése, étkezési lehetőség, sportlétesítmények, sportfelszerelés-kölcsönzés (pedálhajók, tengerparti kenu, strandröplabda).

 

Ičići:

  • Ičići Strand: Ičići strandja az Opatija riviéra egyik legnagyobb strandja. Opatijától 4 km-re, Ičići központjában központjában található, 441 m hosszú. Az Ičići strand többnyire kavicsos és betonozott, a keleti részen egy kis homokos területtel. Számos lehetőséget kínál ez a partszakasz a kikapcsolódásra: strandröplabda és szörfözés; kávézók és éttermek; gyermekeknek külön játszóteret is kialakítottak.

 

Krk:

  • Jezevac Strand: Ez az aprókavicsos, sziklás strand 10 perc sétára van a városközponttól, fenyőerdővel körülvéve. A strand zuhanyzóval felszerelt, valamint nyugágyak és napernyők is bérelhetőek.

 

  • Koralj Strand: Egy nagyon szép kavicsos strand fenyőkkel szegélyezve. Zuhanyzók, napernyők és nyugágyak bérlése, étkezési lehetőség, sportlétesítmények, valamint a Redagara kisállat strand 50 m távolságban elérhető.

 

Lopar:

  • Rajska Plaza – Mennyei strand: Sokatoknak talán be sem kell mutatni ezt a csodálatos helyet! A rab-szigeti Lopar strandja joggal viseli a „mennyei strand“ nevet. Ez a közel 2 km hosszú, kivételesen lassan mélyülő, süppedő homokos tengerpart évről évre tömegeket vonz, főleg kisgyermekkel. A lopari tengervíz langyos de mindig tiszta. Éttermek, bárok, sportolási lehetőségek, sporteszközök és minden, ami szórakozás – alig karnyújtásnyira.

 

 

Lovran:

  • Peharovo Strand: Ez a kavicsos és homokos strand jó okkal az egyik legnépszerűbb helyi strand. Lovran külterületén, a Lungomare sétány alatt található. Árnyékos, öltözővel, zuhanyzóval felszerelt, gyermekes családoknak is ajánlott. Nappal remek helyet biztosít a napozáshoz, este szuper szórakozási lehetőségeket kínál.

 

Novi Vinodolski:

  • Lisanj Strand: A város központjában található, a legjobban felszerelt és karbantartott strand a környéken. Szórakozási és sportolási lehetőségek egész tárházát kínálja felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Játszótér, csúszdák, banáncsónakok, vízipark, parasailing, vízibicikli, strandröplabda, minigolf. A strand közelében minden szükséges szolgáltatás elérhető, így ez a part azoknak különösen ajánlott, akik a fürdésen és a napozáson kívül szórakozni is szeretnének a tengerparton.

 

Opatija:

  • Slatina Strand: Bárki, aki valaha is járt Opatijaban, ismerheti a tengerpartját. A város fő családi strandja "Slatina", Opatija szívében található és rengeteg embert vonz. A Slatina strand részben betonozott és részben homokos. A strand minden szükséges felszereltséget biztosít egy kellemes időtöltésre: éttermek, szabadidős létesítmények, zuhanyzók, nyugágyak és napernyők kölcsönzésének lehetősége.

 

Rab:

  • Carolina – Suha Punta: Egy gyönyörű, sziklás és napsütéses strand, ahol a tenger kristálytiszta, a part fenyőkkel körülvett, árnyékos. Autóval vagy hajóval érhető el. Zuhanyzók, napernyők és nyugágyak bérlése, étkezési lehetőség, sportlétesítmények, sporteszközök kölcsönzése (robogók és szörf felszerelések) mind-mind elérhető.

 

Te melyiket választod idén?

 



Vélemények
Név *
E-mail *
Üzenet *


Elküldöm a véleményem!


Blog menü


Érdekes beszámolókra vagy kíváncsi Horvátországról? Megismernéd részleteiben a térséget vagy csak néhány szuper tippre van szükséged, hogy melyek a legnagyszerűbb látnivalók, amelyeket kár lenne kihagynod? Ajánljuk figyelmedbe blog oldalunkat, hiszen megannyi érdekes tartalom vár Téged! Válassz kiemelt bejegyzéseink közül vagy böngéssz a lejebb található kategóriák között.


A Horvát-tengerpart.hu Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Horvát-tengerpart.hu Csapata