Horvátország partvidékein, így az Isztrián is jellemzően az olasz hatás dominál. Ez legjobban a tengeri ételeken (hal, kagyló, rák, scampi) érezhető, különösen a különböző típusú tésztákkal való kombinációban. A régió konyhaművészetének igazi sajátossága azonban a főzés során felhasznált kiváló minőségű alapanyagok, mint például: az isztriai sonka, a szarvasgomba, tenger gyümölcsei és a híres olívaolaj, amelyet a világ egyik legjobbjaként tartanak számon.
Mit is érdemes megkóstolni?
A horvát konyha tradícionális étele. Ennek a tartalmas levesnek a legfontosabb összetevői a burgonya és a bab. A manetšra neve és típusa a legfontosabb összetevőtől függ, ezek leginkább a zsenge kukorica, csicseriborsó, árpa, savanyú káposzta, répa és édeskömény.
A halászhálóból egyenesen a grillre. Horvátország ezért is olyan csodálatos. A tenger gyümölcseivel itt nem lehet melléfogni. Friss, helyi, ízletes.